woensdag 11 april 2012

Pasta al Forno

Eenvoudige, maar lekkere variant op de macaroni met ham en kaas uit de oven, zonder pakjes of zakjes.

Nodig:
300 gr. pipe rigate of andere grote macaroni-achtige pasta
1 ui, gesnipperd
2 blikken tomatenstukjes, of eenzelfde hoeveelheid verse (in het seizoen)
handje verse basilicum
eetl. balsamico azijn
150 gram schouderham, dikke plak, in blokjes gesneden
grote bol mozzarella
geraspte parmezaanse (of anders goudse) kaas
staafmixer

Kook de pasta beetgaar. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Fruit de ui en voeg vervolgens de tomatenblokjes toe. Laat even sudderen.
Vet intussen een grote ovenschaal in, en snijd 2/3 van de mozzarella in plakjes, en de rest in kleine blokjes.
Voeg de balsamico-azijn en basilicum toe aan het tomatenmengsel, en pureer het geheel met de staafmixer (van het vuur af, uiteraard...)

Roer de pasta, saus en ham door elkaar, en doe het in de ovenschaal. Verdeel de blokjes mozzarella tussen de pasta, en leg de plakjes er bovenop. Strooi er tenslotte wat geraspte (parmezaanse) kaas over.

Bak er in de oven in ± 25 minuten een bruin korstje op. Serveer met een groene salade, aangemaakte rucola, of andijvie, net wat het seizoen je te bieden heeft.

In ons huishouden zijn er een aantal eters die mozzarella niet zo waarderen, voor hen vervang ik het door gewone kaas. Gewoon in dezelfde schaal, de ene kant met en de andere kant zonder.

Eet smakelijk!




2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Mrs. Green,

      Dank voor het recept.
      We aten het gisteren, wegens druk en snel iets maken. Had alles in huis en iedereen heeft gesmuld.
      Dank!

      Verwijderen