dinsdag 3 januari 2012

Doe maar weer gewoon spaghetti

We zijn helemaal klaar met de feestdagen. We willen gewoon weer spaghetti. Dus hierbij mijn recept voor pastasaus 'a la Signora Verde'. Voor een lekker grote pan, dan kun je nog wat in de diepvries doen voor als je een keer geen zin hebt om uitgebreid te koken. Terwijl je de saus dan opwarmt kook je nog even wat pasta, en klaar is kees.

Nodig:
- 1 flinke ui
- 2 teentjes knoflook
- olie of bakvet
- pond (biologisch) rundergehakt, of quorn
- doosje champignons
- 3 paprika's (liefst rood, geel en groen)
- 1 winterpeen, of een paar worteltjes
- blik tomatenstukjes
- pak gezeefde tomaten
- kruiden naar smaak (paprikapoeder, peper, zout)
- oregano
- evt. beetje chilisaus

Snipper de ui en knoflook, en fruit ze in wat olie of bakvet. Voeg het gehakt toe, bak het rul.
Breng het op smaak met kruiden, ik gebruik meestal paprikapoeder en wat peper en zout.
In de tussentijd snijd je de paprika's en wortel in stukjes. Als het gehakt gaar is, kunnen de groenten erbij.
Borstel de champignons schoon, snijd in vieren en doe erbij in de pan. Laat lekker gaar stoven, af en toe roeren. Na een minuut of 5 voeg je de tomatenstukjes en de gezeefde tomaten toe.

Nu het belangrijkste van de saus: ongeveer een afgestreken eetlepel gedroogde oregano. Doe eerst maar iets minder, want smaken verschillen. Nadat je het hebt geproefd, kun je er altijd nog iets meer bij doen.
Laat het geheel een kwartiertje pruttelen. Langer mag ook, dan trekken de smaken lekker door. Vergeet niet ondertussen de spaghetti op te zetten.

Proef even hoe het ervoor staat. Soms valt de smaak een beetje vlak uit, dat kan liggen aan de kwaliteit van de gebruikte produkten. In dat geval kan een theelepel chilisaus voor net wat extra bite zorgen.

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten