woensdag 28 december 2011

Bruschetta met tomaat, pesto en mozarella

Het is zover: de aftrap op mijn nieuwe blog! Om te beginnen een simpel recept om de restjes van de kerst op te maken. Je kunt dit recept serveren bij tomatensoep, als voorgerecht voor ca. 6 personen, of als lunchgerecht voor 2 personen.
Je kunt oud brood gebruiken, of afbak brood wat je nog ongebakken in plakken snijdt.

Nodig:
- 1 (afbak) stokbrood, of een paar sneetjes oud (stok)brood
- 4 tomaten (je kunt ieder soort tomaten gebruiken, van cherrytomaten neem je gewoon iets meer)
- halve (rode) ui
- olijfolie
- groene pesto (zelfgemaakt, of uit een potje)
- maxi mozarella, of twee bolletjes
- zwarte peper uit de molen, zout

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak je een voorgerecht, snijd het stokbrood dan in plakken. Reken per persoon twee plakken.
Maak je een lunchgerecht, snijd het stokbrood dan doormidden, en snijd beide helften vervolgens over de breedte in helften. (Je hebt dan 4 stukken.)

Snijd de tomaten in blokjes en snipper de ui. Meng beide met een beetje olijfolie. Laat de kaas uitlekken, en snijd in plakjes.

Leg het brood op een bakplaat (met bakpapier) of op een rooster. Beleg ieder stukje brood met tomaten.
Voorzie de stukjes brood elk van een theelepel pesto (beetje verdelen over het broodje), en een plakje mozarella. Maak je grotere stukken voor de lunch, neem dan iets meer.

Nog een beetje peper en zout, en dan 5 tot 7 minuten in de oven. De kaas moet gesmolten zijn, en het brood moet net een beetje bruin gaa kleuren aan de randjes. Lekker bij tomatensoep dus, recept volgt...